Japon mutfağının geleneksel tatlısı: Mochi – Break Gourmet News
Japonya'daki en iyi bilinen tatlılardan biri olan Mochi, pirinç unu ve çeşitli ilave dolgulardan yapılmış elastik yapısı ile öne çıkıyor. Bazen dondurma dolu ve bazen kırmızı fasulye makarnasıyla olan Mochi, geleneksel ve modern yorumlarıyla dünya mutfağındaki popülaritesini arttırır.
Mottus direksiyon
Malzeme
- 1 bardak yapışkan pirinç unu (yapışkan pirinç unu)
- Yarım fincan pudra şekeri
- 3/4 su bardağı
- Mısır nişastası (saldırıyı önlemek için)
- Dolgu için: kırmızı fasulye makarna (anko) veya dondurma topları
Yapı
- Pirinç unu, şekeri ve suyu bir cam kapta karıştırın.
- Karışımı mikrodalgada 2 dakika ısıtın, karıştırın ve 1 dakika tekrar ısıtın. (Ayrıca fırında düşük sıcaklıklarda pişirilebilir.)
- Karışım elastik bir hamurun kıvamına ulaştığında, nişasta giyin.
- Parçaları hamurdan kesin ve açın, fasulye veya dondurma macunu koyun ve kapatın.
- Nişasta ve taze serpin ve servis yapın.