Uzmanı ‘başvurularda artış var’ diyerek uyardı! Basit görülen büyük tehlike: Komaya kadar gidebiliyor!
Silah hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız silahı izlemeniz gerekir, onu kullanabilirsiniz. Toplu olarak sunulan alanlarda, satış noktalarında ya da çeşitli alanlarda sıcakta veya uygunsuz şekilde sürdürülen, pişirilen gıdaların enerjilere yol açabildiğini, besinlerin saklandığını ve tüketim durumlarının büyük önem taşıdığını vurguladı. Başhekim Dahiliye Uzmanı Dr. Fatih Mehmet Velibeyoğlu da gıda zehirlenmelerine karşı kadınlara önemli uyarılarda bulundu. Velibeyoğlu, gıda yangını nedeniyle başvurularda artış olduğunu söylerken yapılması gerekenler konusunda da önemli bilgiler verdi.
“ŞUUR BULANIKLIKLARI VE KOMAYA KADAR GİDEBİLEN BİR SÜREÇ”
Gıda kaçakçılığı ile ilgili bilgiler veron Dahiliye Uzmanı Dr. Fatih Mehmet Velibeyoğlu, “Gıda zehirlenmesi ile soğuk zinciri öğrenen besinlerin tüketimi sonrası şiddetli kriz, kusma ve ishalle seyreden daha sonra güçsüzl Okuduklarınızı görmek istiyorsanız tabloyu okuyabilirsiniz. tanımlıyoruz. Bu ürünün öncelikle gözlenen sıvının miktarı çok önemli, sunulan klinik, bilinç, tansiyon durumu bunlara bakılması gerekiyor. Herhangi bir bozulma olursa bir an önce acile başvurmak faydası var. Bu gruplarda; gebelerde, yaşlılarda ve küçük çocuklarda tablo daha çabuk bozulabiliyor.” dedi.
ŞOKA GİDEN BİR TABLO
Uzman Dr. Fatih Mehmet Velibeyoğlu, “Şok ya da şoka kadar gidebilen tabloya da yol açılabilir. Bunlarda daha hızlı davranılması, daha hassas olunması gerekir. Yaz dönemlerinden olduğumuzdan, soğuk zincirin döngüsünden dolayı, ö zellikle çabuk bozulan hastalıklar, içinde yumurtadan çıkan, mayonez , krema gibi, yine tavuklarda; tavuk eti daha çabuk bozulabiliyor, dikkat edilmesi gerekiyor den, pirinçten, kremalı makarnaların dışarıda bekletilmesinden sonra tüketilmesi ile bu tür tablolar ortaya çıkabiliyor.
Ne yapacağınızı bilmek istiyorsanız, mümkün olan en kısa sürede tablo haline getirebilirsiniz. Toksin seviyesi daha düşük, kısa süreli ishallerle çıkabiliyor, yine tam olarak istikrarlı da düzenleniyor. Artan, durdurulamayan ishaller zamanı olduğu için çok daha dikkat edilmesi gerekiyor, bir an önce acile başvurmak fayda var, çünkü tablo daha da derinleşip klinik olarak bozulmalara yol açabiliyor. Şuur dağılımları, komaya kadar giden bir süreç, kardiyak aritmiler olabilir, birçok durumu tetikleyecek akut değişimler görülebilir. Öncelikle ilk defa doğru bilgiyi bulacaksınız. Yağlı yiyecekler olsun, soğuk zincire uyup uymadığını kaçırmadık gıdaların tüketiminin de bu dönemde yapılmaması gerekir. Lütfen toksinden uzaklaştırılmasıyla bu cihazları klinik olarak hızlı bir şekilde toparlamaktadırlar” dedi.
“YÜZDE 20-30 ORANINDA ARTIŞ OLDUĞUNU GÖZLEMLEMEKTEYİZ”
Gıda zehirlenmelerine ilişkin başvurulardaki durumla ilgili konuşan Uzm. Velibeyoğlu, “Son zamanlarda hava sıcaklıklarının artması ve hijyene dikkat edilmemesinden veya dışarıda bekletilmiş gıdaların tüketiminden kaynaklanan başvurularda normal zamanlara göre şu anda yüzde 20-30 artış olduğunu gözlemlemekteyiz. Çocuklarda, yaşlılarda çok daha fazla miktarda acil başvurular olmakta. En çok da yine karın ağrısı, ishal, halsizlik, güç kaybı, hareketsizlik gibi şikayetlerle başvuruyorlar. Burada bunun hakkında konuşmak için bilmeniz gerekenleri görebilirsiniz.”
EN ÇOK TAVUKTAN ÇIKIYOR
Uzman isim, “Daha çok tüketim, pirinç eti içeren gıdaların ve kremalı makarnalarla ilgili tüketimlerin ön planı Verily mevlit tarzında yemeklerde veya bulunanden de bu tarzda toplu tüketim haberleri bize geliyor, bu şekilde başvurular geliyor. ekten soğutuluyor mu, kullanılmış bir ürün ise gerçekten muhafazalı Şartlara uygun mu, ambalajında herhangi bir deformasyon, delik var mı, bunları mutlaka kontrol etmek gerekiyor. Bilmeniz gerekenleri görmek için lütfen düğmeye bakın. (İHA)